Nieuws

Meeste testlocaties in Overijssel blijven open, officiële GGD-test niet meer nodig

Coronatest
Coronatest © ANP
Na een positieve zelftest is het vanaf vandaag niet meer nodig om naar de GGD te gaan om te controleren of je daadwerkelijk besmet bent met het coronavirus. Toch houdt zowel de GGD Twente als GGD IJsselland de meeste testlocaties de komende tijd open.
De zelftest is vanaf nu de norm. Maar wie zich daarna voor de zekerheid toch nog wil laten testen bij de GGD, kan nog op veel plekken in Overijssel terecht.
In Twente blijven de GGD-testlocaties in Enschede, Hengelo, Almelo, Goor, Oldenzaal en Nijverdal open. Wel wordt het aantal testlijnen afgebouwd en zijn huisartsen in Holten gestopt met testen.
"We blijven bereikbaar voor iedereen, ook als je een thuistest niet vertrouwt", zegt een woordvoerder van de GGD Twente. Hoeveel mensen nog van de officiële GGD-test gebruik gaan maken, zegt hij niet te kunnen voorspellen. "Voor ons is het ook zoeken, maar we kunnen daar goed op schakelen."

IJsselland

In IJsselland sluiten eind deze maand de tijdelijke testlocaties in Staphorst en Genemuiden hun deuren. Wel blijft het mogelijk om je te laten testen in Zwolle, Deventer, Hardenberg, Ommen, Steenwijk en IJsselmuiden.
Bij een positieve zelftest geldt nog wel steeds het advies om in isolatie te gaan, om zo anderen niet besmetten. Voor zorgpersoneel of kwetsbare mensen die zichzelf niet kunnen testen, blijft een GGD-test mogelijk. "De zelftesten zijn redelijk betrouwbaar, maar zitten er soms naast", zegt epidemioloog bij het Radboudumc Alma Tostmann bij de NOS.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.