nieuws

Opnieuw pleidooi voor afsluiten toegangsweg centrum Enschede na dodelijk ongeluk

Dodelijk ongeval op Kuipersdijk
Dodelijk ongeval op Kuipersdijk © RTV Oost
Een buurtbewoner van de Kuipersdijk in Enschede grijpt een dodelijk ongeval afgelopen maand aan om opnieuw te pleiten voor afsluiting van een of meer zijwegen.
Buurtbewoner Vos heeft alle gemeenteraadsleden voor de kerstdagen gevraagd zich over de weg te buigen en doorgaand verkeer te beperken. Dat doet hij na een ongeluk in december waarbij een meisje van 14 op haar fiets werd aangereden en aan de gevolgen overleed. Volgens Vos is de weg te druk, vooral nu de Kuipersdijk ook gebruikt als route naar de Van Heekgarage. 
"Alstublieft, gebruik uw invloed om de veiligheid op de Kuipersdijk te vergroten en de overlast te beperken. Hopelijk zullen dan ongelukken in de toekomst uitblijven." Zo sluit hij zijn brief af.

'Bereikbaarheid speerpunt'

De brief wordt morgenavond besproken in de gemeenteraadscommissie Centrum. Het CDA en de PvdA willen hem bespreken. BurgerBelangen Enschede laat op voorhand al weten niet te willen instemmen op de gewenste afsluiting van de Mooienhof achter de V&D langs.
"Een goede bereikbaarheid van het centrum is één van onze speerpunten, juist nu de economie wat aantrekt", aldus Raadslid Overink. Hij denkt dat de Kuipersdijk veiliger wordt door optische wegversmallingen of een middengeleider. Wethouder Van Agteren, ook BurgerBelangen, laat morgenavond weten of en wat hij aan de veiligheid kan doen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.