nieuws

Monniken Sion Diepenveen gaan 'proefwonen' op Schiermonnikoog

Drie monniken van Abdij Sion in Diepenveen wonen deze week tijdelijk op Schiermonnikoog. De monniken gaan verschillende locaties bezoeken die mogelijk hun nieuwe onderkomen kunnen vormen.
Gisteren zijn de drie op het waddeneiland aangekomen. Volgens de Leeuwarder Courant gaan ze gaan deze week ervaren hoe het is om op Schiermonnikoog te wonen. Ook zijn er informele gesprekken met de gemeente Schiermonnikoog, de provincie Fryslân, de Vereniging Natuurmonumenten en het Nationaal park Schiermonnikoog.
De Cisterciënzer monniken zien het vertrek uit abdij Sion als enige optie om hun orde voort te zetten. Ze wonen met z'n twaalven in een gigantisch kloostercomplex dat geschikt is voor meer dan honderd bewoners. De abdij in Diepenveen is nog niet verkocht, maar de monniken zijn al langere tijd bezig met hun verhuizing. Schiermonnikoog lijkt de nieuwe woonplaats te worden, het eiland dankt zijn naam aan de cisterciënzer monniken. De naam slaat terug op de grijze kleur (schier) van de monnikspijen destijds.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.