Nieuws

ME krijgt ongevraagd bezoek tijdens oefening in woonwijk Raalte

Agenten en ME'ers oefenen in Raalte
Agenten en ME'ers oefenen in Raalte © RTV Oost
Een ME-oefening in Raalte kreeg vanochtend een extra dimensie. Viruswaarheid-demonstranten hadden lucht gekregen van de actie en kwamen langs voor een vreedzame demonstratie. De actievoerders werden dankbaar meegenomen in de oefening.
Zeven straten in de Langkamp zijn omgetoverd tot festivalterrein, compleet met festivalbezoekers (gespeeld door studenten aan de politieacademie), drie ME-bussen en tientallen ME'ers.

Gangetjes en steegjes

"We oefenen niet vaak in een wijk, maar wilden het wel graag", zegt politiecommandant Rik Tinholt. "Het is een complexe omgeving met veel gangetjes en steegjes. Aan ons de taak om dat inzichtelijk te maken."
Het nieuws van de oefening bereikte een groepje Viruswaarheid-aanhangers. Een zestal kwam langs voor een demonstatie. "Ze kwamen filmen", zegt Mariëlle Timmerman, coördinator van de oefening. "Ze wilden vreedzaam demonstreren en dat hebben ze ook gedaan."
ME krijgt ongevraagd bezoek tijdens oefening in woonwijk Raalte
Het doel van de oefening is 'informeren en informatie verzamelen'. Concreet betekent dit dat ME'ers vervelende festivalgangers naar het feestterrein moesten begeleiden, zonder de boel te laten escaleren. Ook de Viruswaarheid-aanhangers zijn 'geïnformeerd' en moesten hun naam doorgeven.
Als slotakkoord veegden ME'ers de wijk schoon, waarbij een 'verward persoon met jerrycan' is aangehouden. Allemaal geheel volgens script.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.