nieuws

Eis van 5,5 jaar voor vader na gewelddadige dood van baby Djelano in Almelo

Voor de rechtbank in Almelo is een gevangenisstraf van 5,5 jaar geëist tegen een vader, die ervan wordt verdacht de gewelddadige dood van zijn baby op zijn geweten te hebben.
Baby Djelano overleed in mei vorig jaar, hij was toen vijf maanden oud. De dood van het kindje is volgens de officier van justitie veroorzaakt door heftig geweld. De 23-jarige vader werd de dag na de begrafenis aangehouden.

"Onbeschrijflijk verdriet bij nabestaanden"

Bij de politie bekende hij dat hij geweld gebruikte, maar trok die verklaring later in. De officier van justitie betreurt dat, omdat de moeder van de baby daarom nooit te weten komt wat er precies gebeurde. Volgens de vader was de baby van de bank gevallen, maar deskundigen verklaarden vorige week in de strafzaak dat de verwondingen van het jongetje het gevolg waren van geweld.
"Het doden van een mens, en van een weerloos kind in het bijzonder, zorgt voor groot onbegrip in de maatschappij en onbeschrijflijk verdriet bij nabestaanden," aldus de officier van justitie. Hij heeft er in de eis rekening mee gehouden dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.