nieuws

Trein slaat station Almelo het vaakst over bij grote vertraging

Station Kampen Zuid
Station Kampen Zuid © Flickr Creative Commons / Koen Brouwer
Station Almelo werd ook in 2014 het meest overgeslagen bij grote vertragingen. In 2013 werd Almelo nog vijf keer gepasseerd, in 2014 is dit gestegen naar acht keer.
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) maakte de cijfers dinsdag bekend aan de Tweede Kamer. De NS slaat stations over bij grote vertragingen, om zo verloren tijd in te halen. Landelijk gezien werden vorig jaar 3.163 stations overgeslagen. Dat is 230 minder dan in 2013.

Kampen-Zuid vaker gepasseerd

Het aantal stops dat in Overijssel wordt overgeslagen ligt relatief laag. Vooral in de randstad worden veel stations voorbijgereden. Na Almelo is station Kampen Zuid het vaakst gepasseerd. Kampen Zuid werd vier keer overgeslagen. Dat is drie keer vaker dan in 2013. Borne, Almelo De Riet, Steenwijk en Wierden werden elk drie keer voorbijgereden.
Overijssel heeft acht stations die in 2014 nooit zijn gepasseerd. Dat gaat onder andere om Nijverdal, Olst, Rijssen en Deventer. Deventer en Olst werden in 2013 beide nog twee keer voorbijgereden. Hengelo wordt steeds minder overgeslagen. Hengelo stond lang op de tweede plaats en werd in 2013 nog vier keer voorbijgereden. In 2014 was dat maar twee keer.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.