nieuws

Energiebedrijf Rendo maakt bezwaar tegen opgelegde boete ACM

Rendo Meppel
Rendo Meppel © RTV Oost / Mark Bakker
Energiebedrijf Rendo gaat er alles aan doen om bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen de boete van 1,6 miljoen euro die de Autoriteit Consument & Markt heeft opgelegd.
Volgens de Autoriteit Consument & Markt heeft het bedrijf tussen 2010 en 2012 verschillende overtredingen begaan. De boete werd vlak voor kerst opgelegd. Directeur Veenstra van Rendo zei toen meteen al dat hij de boete te hoog vindt. Hij zegt nu zelfs dat die buiten alle proporties is.

Grootschalige fraudezaak
Volgens de directeur is de grootschalige fraudezaak die speelde bij het bedrijf de oorzaak van de overtredingen. Door de fraudezaak verslapten volgens Veenstra de eisen die aan veiligheid worden gesteld.
Twee voormalig directeuren van Rendo worden verdacht van de miljoenenfraude. De fraude zou zijn gepleegd bij de bouw van een nieuwe energiecentrale in Steenwijk in 2007. Rendo stak vele miljoenen in het project. Via een achterdeur werd een groot deel van het geld doorgesluisd naar bedrijven die op naam stonden van de echtgenotes van de directieleden. De schade voor Rendo ligt rond de 27 miljoen euro.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.