nieuws

Joop Munsterman stopt als voorzitter FC Twente

Joop Munsterman stopt aan het einde van het seizoen als voorzitter van FC Twente. Dat maakte hij dinsdagavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club.
"Ik merkte dat ik daar echt aan toe ben", verklaart Munsterman, die onlangs ook al aftrad als directeur bij FC Twente. "Werken bij een voetbalclub is nou niet bepaald een 9-to-5 job. Het waren ongelooflijk intensieve jaren en we weten allemaal dat de laatste jaren niet de gemakkelijkste zijn geweest. Het is fijn om te constateren dat FC Twente met een nieuwe structuur en een degelijke en verantwoorde governance vooruit kan."

Het goede moment
"Dit jaar maakt FC Twente weer winst en het proces, de strategie en de operationele taken naar de nabije toekomst liggen vast. Dat geeft een rustig gevoel; de club is in goede handen en omdat dat zo is, voelt dit ook als het goede moment om mijn vertrek aan te kondigen."

Tien jaar voorzitter

Munsterman is tien jaar lang voorzitter van FC Twente geweest. Daarvoor was hij ook al twee jaar als bestuurslid actief bij de voetbalclub uit Enschede. Onder zijn leiding ontwikkelde FC Twente zich tot de club die in 2010 landskampioen werd. "Het mooiste wat je als club, en misschien ook wel als regio kan meemaken", blikt Munsterman terug.

Trots
"We hebben de stap weten te maken van middenmoter naar top-5 club. Een stap die velen onmogelijk achtten. Daar mogen we met zijn allen hier in Twente trots op zijn. En ik ben trots en blij dat ik onderdeel mocht zijn van dit proces en deel uitmaak van de geschiedenis van deze mooie club."
Vice-voorzitter Aldo van der Laan neemt de voorzittershamer vanaf komend seizoen over. "Ik kan mij geen betere opvolger wensen", aldus Munsterman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.