Nieuws

De Enschede Marathon volg je bij RTV Oost

Esther Rikken en Paul Schabbink doen verslag van de Enschede Marathon
Esther Rikken en Paul Schabbink doen verslag van de Enschede Marathon © RTV Oost
Na twee jaar afwezigheid wordt op zondag 24 april weer de Enschede Marathon georganiseerd. De oudste marathon van Nederland bestaat 75 jaar. RTV Oost is erbij en volgt de 1400 lopers. Kijk vanaf 09.45 uur mee naar een live-uitzending vanuit Enschede met een uitgebreid verslag van de wedstrijdlopers en de recreatieve lopers. Ook op Radio Oost schakelen we regelmatig met verslaggevers ter plaatse.
De allereerste Enschede Marathon vond plaats in 1947. Het 75-jarige jubileum wordt een feestelijke editie met live muziek rondom het parcours en allerlei festiviteiten op het Van Heekplein. De tv-presentatie is in handen van Esther Rikken, het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Paul Schabbink.

Deelnemers

In het jubileumjaar zijn er met ongeveer 1400 lopers meer deelnemers dan ooit. De Enschede Marathon heeft voor het eerst het elite-label, waardoor er naast een goed vrouwenveld dit jaar ook een topveld bij de heren aanwezig is.

75 Jaar Enschede Marathon

Zondagavond zie je op TV Oost een speciale uitzending '75 Jaar Enschede Marathon'. Hierin komen historie, prestatie en emotie samen. We gaan terug in de tijd met tweevoudig winnaar Marti ten Kate en perschef Loed ten Cate, die Marti in 1989 naar een pr schreeuwde. Ook Sandra Melief, directeur Enschede Marathon en hardloper Eddy van Hijum blikken terug. Als loper maar zeker ook als gedeputeerde van de provincie die is Eddy een trots man als hij spreekt over 'onze' marathon.
Je ziet de Enschede Marathon op zondag 24 april live van 09.45 tot 13.45 uur bij TV Oost. '75 Jaar Enschede Marathon' je 's avonds om 19.30 uur. Deze uitzending wordt om 21.30 en 23.30 uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.