nieuws

Politiecijfers 2014 wijzen uit: Borne een stuk veiliger geworden

Minder woninginbraken in Borne
Minder woninginbraken in Borne © iStock
Uit de jaarcijfers van de politie blijkt dat Borne in 2014 een stuk veiliger is geworden. Er waren 30 procent minder woninginbraken dan het jaar ervoor. Ook het aantal fietsendiefstallen nam met 50 procent af. De meeste fietsen worden gestolen bij het station in Borne.
Er wordt door de gemeente Borne, in samenwerking met de politie, veel gedaan aan inbraakpreventie. Met extra aandacht voor dit onderwerp is geprobeerd om burgers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid voor het nemen van preventieve maatregelen. Ook met het Donkere Dagen Offensief (DDO) is gewerkt aan het terugdringen van het aantal woninginbraken.

Maatregelen om inbraak te voorkomen

Inwoners van Borne namen vaker maatregelen om een inbraak te voorkomen, zoals voldoende verlichting in en om de woning, het afsluiten van deuren en ramen en het geven van een bewoonde indruk bij afwezigheid. Wat ook hielp om inbraken te voorkomen of inbrekers aan te houden, is dat burgers bij verdachte situaties vaker belden met de politie.
Het aantal meldingen van jongerenoverlast bleef in 2014 gelijk aan het aantal meldingen van hinderlijke jeugd in 2013. In het voorjaar van 2014 was er in Borne wel een specifieke jeugdgroep actief die voor overlast zorgde. Door ingrijpen van de politie is een einde aan gemaakt. De groep bestaat niet meer.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.