nieuws

Waarborgfonds voorziet uitkering miljoenen na monstertruckdrama Haaksbergen

Ongeluk met monstertruck in Haaksbergen
Ongeluk met monstertruck in Haaksbergen © Persbureau GinoPress
Het Waarborgfonds Motorverkeer voorziet dat er miljoenen euro's uitgekeerd gaan worden aan de slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen in september vorig jaar. Het geld wordt verhaald op aansprakelijke partijen. Wie dat zijn, is nog niet bekend. Om te voorkomen dat de chauffeur van de monstertruck straks geen geld heeft, heeft het fonds beslag laten leggen op bezittingen van hem.
Gisteren werd bekend dat er beslag gelegd is op een aantal panden van de chauffeur. Vandaag werd bekend dat er ook beslag is gelegd op andere bezittingen en op meerdere voertuigen. Letselschadespecialist Yme Drost, die slachtoffers van het monstertruckdrama bijstaat, gaat er niet vanuit dat de monstertruck bij die voertuigen zit.
Drost deed namens de slachtoffers eerder een verzoek om beslag te laten leggen op de monstertruck. Dat verzoek werd door de rechtbank in Almelo afgewezen, omdat met name het Waarborgfonds Motorverkeer toezegde dat de schade uitgekeerd zou worden. Op verzoek van het fonds zelf is er nu alsnog beslag gelegd op andere bezittingen. De chauffeur was niet verzekerd. 

Exacte hoogte schadevergoeding nog jaren onzeker

Het kan volgens directeur Frits Blees van het Waarborgfonds Motorverkeer nog jaren duren voor bekend is hoeveel geld er in totaal aan de slachtoffers wordt en is uitgekeerd. Mensen die 'een schrammetje' opliepen, krijgen snel een financiële vergoeding. Maar er zijn ook gewonden van wie pas na langdurige revalidatie vastgesteld kan worden hoeveel schade zij uiteindelijk precies oplopen. "Voor een dertiger in de bloei van zijn carrière kan dat bedrag flink aantikken'', aldus Blees.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.