nieuws

Coffeeshop Maya op de Brink in Deventer vecht sluiting aan voor Raad van State

Hennep
Hennep © iStock
De sluiting van coffeeshop Maya aan de Brink in Deventer was onterecht, omdat die op onjuiste feiten is gebaseerd. Dat betoogde advocaat Frans Kobossen vandaag bij de Raad van State. De eigenaresse van de coffeeshop vecht voor de Raad de sluiting van haar zaak aan.
Volgens eigenaresse Maya van Egmond is er sprake geweest van een ‘opzetje’ om haar van de Brink weg te krijgen. Ze zou er zijn ingeluisd toen iemand een voorraad softdrugs te koop aanbood. Daarmee kwam haar handelsvoorraad boven het toegelaten maximum en daardoor loopt er nu ook nog een strafzaak tegen haar.
Volgens Kobossen is het wel erg toevallig dat de politie binnenviel vlak nadat de softdrugs werden aangeboden.
De politie liet de aanbieder gewoon gaan, zegt hij.

Coffeeshop eind 2013 gesloten

De burgemeester weigerde eind 2013 een nieuwe exploitatievergunning voor de coffeeshop na een negatief advies van het bureau Bibob. Kort daarop werd de coffeeshop ook op last van de burgemeester gesloten en kwam het personeel op straat te staan.
Het bureau Bibob constateerde dat Van Egmond nog zakelijke banden heeft met haar ex-partner die veroordelingen achter de rug heeft. Daarnaast heeft Van Egmond belastingregels overtreden, zegt de advocaat van de burgemeester.

"Burgemeester meet met twee maten"

Kobossen bestrijdt dat er nog een zakelijke band bestaat met de vroegere partner. Hij vindt ook dat de burgemeester met twee maten meet, omdat eigenaren van andere coffeeshops wel een vergunning kregen, terwijl ze in het verleden strafbare feiten hebben gepleegd.
De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.