Betaald voetbal

Frank Wormuth op De Oosttribune: "Ik ben er van overtuigd dat we ons handhaven"

Frank Wormuth was vrijdagmiddag te gast op De Oosttribune
Frank Wormuth was vrijdagmiddag te gast op De Oosttribune © RTV Oost
Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth was vrijdagmiddag te gast in De Oosttribune. Wormuth vertrekt aan het einde van het seizoen uit Almelo en liet in de uitzending zijn licht schijnen over verschillende kwesties.
Zo werd eerder vandaag bekend dat Ragnar Oratmangoen de overstap maakt van Go Ahead Eagles naar FC Groningen. De toekomstig trainer van de Trots van het Noorden is diplomatiek als Oratmangoen ter sprake komt. "Jullie weten meer dan ik. Ik heb gehoord dat hij naar Groningen gaat en niet naar Heracles. Daarom is het niet mijn speler. Ik ben nu alleen bezig met Heracles."

Geen zorgen

Verder gaf de 61-jarige trainer aan zich voorlopig geen zorgen te maken. De Heraclieden zijn met nog vijf wedstrijden te gaan de nummer dertien in de eredivisie en voor handhaving zijn er nog punten nodig. "Ik maak me geen zorgen. Ik ben er van overtuigd dat we ons handhaven. We hebben nog drie, vier of vijf punten nodig en dat kunnen we."
Wormuth over Oratmangoen en handhaving: "Ik maak me geen zorgen"

Vloet

Ook de invalbeurt van Rai Vloet kwam ter sprake. Na het dodelijke ongeluk waarbij Vloet was betrokken mocht de middenvelder toch invallen in de uitwedstrijd bij NEC. Achteraf is de invalbeurt van Vloet een smetje op de tijd van Wormuth bij Heracles: "Achteraf zijn we fout geweest. In de situatie hebben we andere informatie gehad. We hebben hem op de bank gezet. Dat is ook de fout geweest."
Wormuth over situatie Vloet: "Achteraf gezien was het een foute beslissing"

FC Groningen

In de afgelopen vier seizoenen heeft Wormuth prima resultaten geboekt bij Heracles en dus was er interesse van andere clubs. De Almeloërs wilden graag door met de Duitse trainer, maar Wormuth gaf bij de clubleiding aan dat het tijd was voor wat nieuws. "Ik heb tegen Tim Gillissen gezegd dat er nieuwe impulsen nodig waren."
"Groningen was de snelste. Andere clubs waren te laat. Groningen wilde gelijk praten en dat hebben we gedaan tussen kerst en oud en nieuw. Daarna kwamen andere clubs, maar we waren met Groningen al in zulke verregaande onderhandelingen dat ik de andere clubs wilde afzeggen", vervolgt Wormuth.
In 2018 haalde Mark-Jan Fledderus Wormuth als nieuwe trainer in Almelo. Vier jaar later haalt diezelfde Fledderus Wormuth als trainer van FC Groningen. Volgens Wormuth is de aanwezigheid van Fledderus dan ook belangrijk geweest in zijn keuze voor FC Groningen: "Het belangrijkste aanspreekpunt voor mij is de technisch directeur. Daar moet je een goede relatie mee hebben. Je moet elkaar goed begrijpen en je moet begrijpen waarom hij wat zegt."
Wormuth over FC Groningen: "Groningen was het snelst"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.