nieuws

Go Ahead Eagles oneens met buscombi naar FC Groningen

Go Ahead Eagles boos over buscombi
Go Ahead Eagles boos over buscombi © Pro Shots
Go Ahead Eagles is het niet eens met de verplichte buscombi die geldt voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen van 31 januari. De club uit Deventer hekelt de besluitvorming van de lokale driehoek Groningen. Die hield ondanks meerdere verzoeken tot verandering van Go Ahead vast aan de verplichte vervoerswijze.
Op de site van Go Ahead Eagles is inmiddels de brief te lezen die aan de lokale driehoek en aan FC Groningen is gestuurd. De Deventenaren maken onder meer bezwaar tegen de vrije verkoop die FC Groningen hanteert. Het thema 'veiligheid', dat een belangrijk argument is voor de buscombi, zou daardoor 'plotseling niet meer leidend' zijn voor de Groningers. Het zou FC Groningen nu alleen gaan om zoveel mogelijk kaarten te verkopen, terwijl er voor de supporters uit Deventer strenge regels gelden. Dat is volgens Go Ahead tegenstrijdig.
In de brief werden FC Groningen en de lokale driehoek verzocht om binnen een bepaalde tijd te reageren, maar vooralsnog is er geen reactie gekomen. De volledige brief is te lezen op de website van Go Ahead Eagles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.