nieuws

'Tafelwinkels' als Marktplein Tubbergen en MijnTafel in Nijverdal zijn een trend

Een Fins concept dat is over komen waaien naar Nederland: de zogeheten tafelwinkels. Ze worden omschreven als de commerciëlere variant van kringloopwinkels en winnen aan populariteit. MijnTafel in Nijverdal en Marktplein Tubbergen spelen in op deze trend.
Dave Kuiper is eigenaar van de tafelwinkel in Nijverdal. "Het idee is dat bedrijven of particulieren hier hun eigen kleine winkelruimte oprichten in de vorm van een tafel, plank of stelling. Ze etaleren deze plek en bepalen zelf de prijs van hun artikelen. Vervolgens begint de verkoop en dat gedeelte doen wij dan voor ze. De eigenaren van de tafels kunnen online bijhouden wat er wordt verkocht."
Het aanbod is divers en varieert van gloednieuwe woonaccessoires tot tweedehands kleren. Hierdoor is de link met een rommelmarkt snel gemaakt, maar volgens Kuiper zijn er wel degelijk verschillen. "Er zijn inderdaad veel aanbieders in een relatief kleine ruimte, maar de producten die hier liggen zijn kwalitatief wel een stuk beter."

Marktplein Tubbergen

De zusjes Tine en Iris Bekhuis starten binnenkort met een soortgelijke winkel: Marktplein Tubbergen. Het concept is hetzelfde, maar zij onderscheiden zich door de grootte. "Allereerst is ons pand hier op het industrieterrein heel groot, maar wij zullen ons ook richten op grote producten. Zo kunnen mensen grotere huisraad en zelfs auto's aanbieden."
De zusjes Bekhuis zitten nu nog in de opstartfase. "Mensen kunnen nu hun producten komen brengen en als de winkel goed gevuld is, kan er ook verkocht gaan worden. Het is tegenwoordig heel hip om vintage en tweedehands spulletjes te kopen. Mensen schamen zich niet meer om her te gebruiken en daarom denken wij dat het goed gaat lopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.