CDA Overijssel wil dat NAM per direct stopt met afvalwater de grond in te pompen

Het CDA Overijssel wil dat de NAM zo snel mogelijk stopt met vervuild afvalwater de grond in te pompen in Twente. De partij wil eerst een onderzoek naar de mogelijke risico's.

Gisteravond werd er in Tubbergen een informatieavond gehouden over de opslag en injectie van afvalwater. De NAM gaf een toelichting en ook konden mensen vragen stellen aan vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en het Staatstoezicht. Naar aanleiding van de uitkomsten van deze avond heeft het CDA vragen aan de commissaris van de Koning Ank Bijleveld gesteld.

Zo wil het CDA onder meer weten of de provincie bereid is aan te dringen op het dicht draaien van de kraan. Ook wil de partij weten of de provincie bereid is zelf onderzoek naar de werkzaamheden te doen. Verder eisen ze dat alle informatie die bij de provincie bekend is op tafel komt.

NAM al actief sinds 2011

Via een transportleiding van Schoonebeek naar Twente pompt de NAM al sinds 2011 dagelijks onder meer 8.200 liter chemicaliën in lege gasvelden onder onder meer Tubbergen en Oldenzaal. In dat water zitten stoffen die al in kleine hoeveelheden enorme schade kunnen aanrichten.

Tijdens de bijeenkomst gisteren bleek dat er veel onrust heerst onder inwoners van het gebied. Ze zijn erg ongerust over de mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid.

 

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Deel dit artikel:

Reageren