nieuws

Zusters Franciscanessen nemen afscheid van oude ziekenhuis in Enschede

Zuster Franciscanessen op bezoek in MST
Zuster Franciscanessen op bezoek in MST © MST
Het MST in Enschede heeft de zusters Franciscanessen uit Denekamp vandaag de gelegenheid gegeven afscheid te nemen van het oude ziekenhuis. De zusters zijn de grondleggers van dat ziekenhuis.
De van origine katholieke vestiging van het ziekenhuis aan het Ariënsplein zal binnen enkele jaren sluiten omdat de nieuwbouw aan het Koningsplein dan in gebruik wordt genomen.
Het MST aan het Ariënsplein, het vroegere Stadsmaten, is het oudste nog bestaande onderdeel van het ziekenhuis, dat 126 jaar geleden door de zusters Franciscanessen is gesticht. In het gebouw zijn nog sporen te vinden van het toenmalige klooster, waaronder de kapel die nog in gebruik is. Ook die kapel gaat op termijn dicht.
Het ziekenhuis voelt zich nog sterk verbonden met haar grondleggers. Bestuursvoorzitter Leerink vandaag: 
"Wij gaan voort met datgene wat de zusters destijds vanuit hun religieuze passie met liefdevolle en vakkundige aandacht en veel daadkracht hebben opgebouwd." Zo is er nog steeds een ziekenhuiswerkgroep die zich bezighoudt met ziekenzorg in ontwikkelingslanden, waarmee de zusters na de Tweede Wereldoorlog zijn begonnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.