nieuws

Vriendenkring FC Twente doet oproep tot meer passie in De Grolsch Veste

De Vriendenkring van FC Twente doet een oproep aan spelers en supporters om meer passie en beleving in De Grolsch Veste te krijgen. Daarom worden door de grootste supportersvereniging van FC Twente in aanloop naar de derby tegen Heracles Almelo flyers verspreid.
De flyer is zowel gericht aan spelers als aan de supporters. Volgens Ufuk Ermis van de Vriendenkring schort het vooral aan de wisselwerking tussen beide partijen: "De vonk slaat niet over vanaf de tribune naar het veld en ook niet andersom. Er is veel gemor en geklaag op de tribunes en op het veld gaat de bal veel te vaak breed. De passie ontbreekt."
De supporters gingen eerder al het gesprek aan met trainer Alfred Schreuder. Daarin gaven zij te kennen dat ze bij thuiswedstrijden een 'lamlendig elftal' zien met een trainer die het nalaat de 'jongens naar voren te jagen'. De technische staf heeft aangegeven de actie van de supporters te begrijpen en heeft volgens Ermis 'de handschoen opgepakt'.
De spelers krijgen morgen de flyer 'Het moet anders' persoonlijk overhandigd van Ermis. Daarin staat onder meer: 'Wij willen strijd, passie en plezier zien. De knop moet om'. Op de andere kant van de flyer worden de supporters opgeroepen weer achter hun club te gaan staan: '“Mopperen, zeuren, fluiten, zakdoekjes. Het heeft nooit geholpen, het zal niet helpen. De knop moet om'. Ermis: "We willen dat het weer bruist in het stadion. Het moet weer de hel van Enschede worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.