nieuws

Adriaan Visser: "Geen straf om terug te blikken op afgelopen jaar"

Tijdens de nieuwsjaarreceptie van PEC Zwolle blikte voorzitter Adriaan Visser vol genoegen terug op het afgelopen jaar. 'Het was een jaar waarin de hoogtepunten in een paar maanden tijd voorbij vlogen.'
"Het waren drie hele mooie maanden met veel hoogtepunten. Het winnen van de beker, de huldiging, een knappe elfde plaats in de Eredivisie, daarna de Johan Cruijff Schaal en ook nog een prachtig avontuur in Praag", aldus Visser. "Allemaal hoogtepunten waarvan ik denk dat we die voorlopig niet zomaar meer mee gaan maken, hoewel we ook nu nog in de beker zitten en heel knap vierde staan in de competitie."
Daarmee kwam Visser wel direct op een lastig punt voor de club. Het staat weliswaar vierde, maar heeft nog steeds de vijftiende begroting in de Eredivisie.  Visser: "Ik heb al vaker aangekaart dat het gat tussen onze sportieve prestaties en onze financiële en organisatorische mogelijkheden groot is. Daar zit wat spanning op en daar moeten we dus aan werken." PEC zal dus dit jaar weer veel bezig gaan met het op orde brengen van de organisatie.
Na het vertrek van Edward van Wonderen is PEC al een tijdje bezig met een nieuwe commercieel directeur. De naam van Jan van Halst kwam daarin even naar voren, maar volgens Visser is de kans 'nul' dat hij dat ook daadwerkelijk wordt. Visser: "We maken in de loop van volgende week een naam bekend. Dat hebben we nog niet gedaan op de receptie omdat nog niet alles rond is. Maar er is een zeer serieuze kandidaat."
Tenslotte keek de voorzitter van PEC Zwolle nog uit naar een eventuele bekerfinale tegen FC Twente: "Dat zou geweldig zijn. We moeten een beetje mazzel hebben met de loting maar het zou wel heel bijzonder zijn als we een finale tegen elkaar spelen. We kunnen dan ook nog revanche nemen voor de verloren finale van '77, dat lijkt me een goed idee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.