nieuws

Terugslag: aantal WW-uitkeringen in Overijssel in december flink gestegen

UWV WERKbedrijf in Devente
UWV WERKbedrijf in Devente © UWV
Het aantal WW-uitkeringen in Overijssel is afgelopen december met zeven procent gestegen. 32.763 mensen in de provincie ontvingen in december een werkloosheidsuitkering, blijkt uit nieuwe cijfers die het UWV bekend heeft gemaakt. Dat zijn er ruim 2000 meer dan in november.
In Twente verslechterde de situatie zelfs nog iets harder dan in de rest van de provincie, met een toename van bijna acht procent. De toename is zonder meer fors te noemen. Alleen in Friesland, Groningen en Drenthe nam het aantal uitkeringen nog sneller toe in de afgelopen maand dan in Overijssel.

Grillig herstel

Toch mag er wel degelijk gehoopt worden op betere tijden en lijkt deze donkere decembermaand een terugslag in een periode van grillig herstel. De arbeidsmarkt stond er aan het einde van 2014 namelijk een stukje minder slecht voor dan een jaar eerder. Zo was het aantal WW'ers in december weliswaar hoger dan in november, maar het was ook lager dan een jaar terug.
Bovendien verloren in heel 2014 minder mensen hun baan dan in 2013 (-1,5%) en het aantal mensen dat vanuit de werkloosheidswet weer een baan vond steeg in de provincie zelfs enorm. Ruim 25.000 mensen in de provincie smaakten het genoegen om het UWV te mogen melden dat hun uitkering niet meer nodig was. En dat waren er in heel 2013 slechts 20.000.
Door: Jody Ummels
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.