nieuws

Inwoners Rijssen investeren in tweehonderd zonnepanelen op Julianaschool

Informatieavond zonne-energie Julianaschool
Informatieavond zonne-energie Julianaschool © Julianaschool / Twitter
Bewoners van de wijk Veeneslagen in Rijssen hebben het initiatief genomen om tweehonderd zonnepanelen te plaatsen op het dak van de Julianaschool in Rijssen. Inwoners van Rijssen worden uitgenodigd om in de zonnepanelen te investeren.
Vijf vaders met kinderen op de school vinden het belangrijk dat de christelijke basisschool duurzaam omgaat met energie. Zij hebben het initiatief genomen om er voor te zorgen dat er tweehonderd zonnepanelen op het dak komen. Ongeveer 25 belangstellingen brachten gisteravond een bezoek aan een informatiebijeenkomst in de Julianaschool onder het motto 'Zon-dagen geven energie'. Daar deden de initiatiefnemers een beroep op de verantwoordelijkheid van de mens om duurzaam om te gaan met energie.
Inwoners van Rijssen kunnen investeren in de zonnepanelen. De school neemt de opgewekte zonne-energie af. De eventuele winst die de stichting behaalt wordt geïnvesteerd in duurzame en sociale projecten in de wijk. Elke deelnemer heeft daarin één stem.

Al rekening gehouden met zonnepanelen

Directeur Marco Schaap van de Julianaschool is erg blij met dit initiatief: "Bij de de bouw van de nieuwe school is al rekening gehouden met eventuele plaatsing van zonnepanelen. Het dak is schuin op het zuiden gericht, ideaal voor de opwekking van zonne-energie." De bedoeling is om leerlingen bewust te maken van de voordelen van duurzame energie. Zo wordt er een energiemonitor opgehangen in de school en komen er educatieve lesmethodes over duurzame energie.
De initiatiefnemers vinden het vooral belangrijk om als bewoners samen op te trekken. "De zon geeft ons licht, warmte en energie, elke dag weer. Een kostbaar geschenk." Inwoners kunnen zich inschrijven voor deelname en krijgen de inleg na twintig jaar terug. De inschrijvingsperiode loopt tot en met 9 maart 2015. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.