nieuws

Lichte stijging landelijke naamsbekendheid Overijsselse regio's

Skyline van Deventer
Skyline van Deventer © Flickr Creative Commons / Jeroen Bosman
Meer dan de helft van de Nederlanders is bekend met één of meer toeristische regio’s in Overijssel. De naamsbekendheid van alle regio’s in Overijssel is afgelopen jaar licht gestegen of stabiel gebleven ten opzichte van 2013. Dat stellen de organisaties MarketingOost en het Twents Bureau voor Toerisme op basis van onderzoek.
Sinds 2008 laat de provincie Overijssel jaarlijks het onderzoek 'Bekendheid Overijsselse regio's' uitvoeren door NBTC-NIPO Research. In dit onderzoek wordt de bekendheid gemeten van de regio's Twente, Salland, Vechtdal, IJsseldelta en WaterReijk en de zeven Hanzesteden langs de IJssel. Aan de representatieve steekproef deden 2.900 Nederlanders mee.
Meer dan de helft van de Nederlanders kunnen spontaan één of meer toeristische regio's in Overijssel opnoemen. Twente en Salland zijn - net als in vorige metingen - de meest bekende toeristische regio's van Overijssel. 85 procent van de Nederlanders van 18 jaar en ouder kent de regio Twente. In verhouding zijn 55-plussers het meest bekend met de regio’s en Hanzesteden.

Naamsbekendheid Hanzesteden groeit

Naast de toeristische regio's wordt ook onderzoek gedaan naar de naamsbekendheid van de zeven Hanzesteden langs de IJssel. Zwolle, Deventer, Zutphen en Kampen zijn bij meer dan negen op de tien Nederlanders bekend. Hattem, Hasselt en Doesburg hebben een lagere bekendheid; 82 tot 84 procent van de Nederlanders kent deze steden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.