nieuws

Burgemeester Hofland teleurgesteld; toch alcohol verkocht aan jongeren onder 18 in Rijssen-Holten

Burgemeester Hofland van Rijssen-Holten is teleurgesteld dat er in zijn gemeente toch alcohol wordt verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Vanaf 1 januari 2014 is dat verboden.
De overtredingen worden op diverse plaatsen gemaakt. Het gaat dan om cafés, supermarkten, slijterijen en sportkantines. Uit het onderzoek is gebleken dat slijterijen zich het best aan de regels houden, gevolgd door supermarkten. Bij met name sportkantines wordt de aangescherpte wetgeving het meest overtreden.

Mystery guests op onderzoek uit

Het onderzoek vond plaats in de periode van september tot en met november 2014. Twee minderjarige mystery-guests zijn daarbij in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten op pad gegaan om alcoholische drank te kopen.
Tijdens het onderzoek zijn twintig locaties bezocht en 39 aankooppogingen gedaan. Bij een derde deel van de gevallen is geen alcohol verkocht aan de mystery-guests. Bij de overige pogingen lukte dat wel.
Burgemeester Arco Hofland: "Ik vind de resultaten teleurstellend. Het geeft inzicht in hoe de werking van de wet in de praktijk uitpakt. Het beeld daarbij is niet positief. Alle betrokken partijen mogen zich eens grondig afvragen of ze wel goed en verantwoord bezig zijn. Ik hoop dat eigenaren van bedrijven en besturen van verenigingen het roer omgooien, voordat ze met hoge boetes geconfronteerd worden".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.