nieuws

Burgemeesters Dalfsen, Ommen en Hardenberg sturen brief naar collega Parijs

Brief aan Parijs
Brief aan Parijs © RTV Oost
De burgemeesters van de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg hebben een brief geschreven aan hun collega 'bourgmestre' Anne Hidalgo in Parijs. Aanleiding zijn de recente aanslagen in de Franse hoofdstad.
De brief is vertaald door de lerares Frans van het Vechtdal College in Ommen en is ook gericht aan alle Parijzenaren, de redactie van Charlie Hebdo en de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag. In de brief betuigen de burgemeesters namens de inwoners van het Vechtdal hun medeleven en wensen hen sterkte met 'het dragen van dit verlies en het verwerken van deze onbarmhartige terreurdaad'.
Aan hun collega-burgemeester in Parijs, Anne Hidalgo, schrijven de burgemeesters: "Collega, het is nu aan ons als burgervaders om ervoor te waken dat er geen tweespalt dreigt in onze samenlevingen. Dat we onze democratie blijven verdedigen en de mensen die hier aan bijdragen steunen en zorgen dat ze hun werk kunnen blijven doen."
Burgemeester Noten (gemeente Dalfsen), burgemeester Ahne (gemeente Ommen) en burgemeester Snijders (gemeente Hardenberg) uiten in de brief de enorme impact die de aanslag heeft gehad op hun gemeenten: "Het wordt door ons gevoeld als een aanslag op onze grondrechten, op de vrijheid van meningsuiting, op onze democratie." Tot slot wensen de burgemeesters de Parijzenaren veel kracht en wijsheid toe.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.