nieuws

Eis: tien jaar cel tegen man uit Enschede voor inbraak met dodelijke afloop in Zwolle

Inbraak met dodelijke afloop aan Mirteweg Zwolle
Inbraak met dodelijke afloop aan Mirteweg Zwolle © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep tien jaar cel geëist tegen een 24-jarige man uit Enschede. De man zou vorig jaar bij een inbraak in Zwolle een vrouw zo hard hebben geduwd dat ze zwaargewond raakte. De bejaarde vrouw overleed een dag later aan haar verwondingen.
De vrouw werd op 31 januari door haar dochter en schoonzoon naar haar huis aan de Mirteweg in Zwolle gebracht. Toen ze de voordeur opende kwam ze oog in oog met de inbreker te staan. De inbreker gaf haar een harde duw, waarbij de vrouw ten val kwam.

Gevaar voor maatschappij

De schoonzoon probeerde de inbreker nog te pakken te krijgen, maar hij wist te ontkomen. Eerder veroordeelde de rechtbank de man tot acht jaar cel. Daarop ging zowel de inbreker als het OM in beroep. Het OM vindt een celstraf van tien jaar passend gezien het lange strafblad van de man, waar veel inbraken op vermeld staan.
De man zou niet mee willen werken aan persoonlijkheidsonderzoeken. Volgens het OM is de man door zijn handelen en houdingen een gevaar voor de maatschappij. Omdat de man nergens aan mee wil werken is volgens het OM een hoge strafeis op zijn plaats.

Speed

De 24-jarige Enschedeër stond ook terecht voor een inbraak in een voetbalkantine en het in bezit hebben van zeven  kilo speed. De inbraak maakte veel indruk op buurtbewoners. In de wijk werd na de fatale inbraak door buurtbewoners een buurtwacht opgericht.
Het gerechtshof doet op 19 februari uitspraak in deze zaak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.