Nieuws

Gloednieuwe rotonde bij Ommen wordt aangepakt na problemen met vrachtwagens

Vrachtverkeer kon de bocht niet goed nemen op de nieuwe rotonde van de N340 bij Varsen
Vrachtverkeer kon de bocht niet goed nemen op de nieuwe rotonde van de N340 bij Varsen © RTV Oost / Mark Bakker
De gloednieuwe rotonde in de N340 vlak bij Ommen wordt nu al weer aangepast. Vrachtwagenchauffeurs hadden grote moeite om de bocht te nemen. "We zagen dat de betonranden steeds sneller zwart werden omdat vrachtwagens de draai net niet konden maken" zegt Age Beuving, projectleider van de provincie Overijssel.
De transportsector heeft over deze situatie geklaagd bij de provincie en ook de inspecteurs zagen dat vrachtwagens vaak over de randen van de betonblokken reden. Het aanpassen moest snel gebeuren en daarom zijn de werkzaamheden dinsdag al begonnen.
De betonstroken aan de buitenkant van de rotonde worden breder. Daarvoor moest het huidige beton eerst worden weggehaald en dat is inmiddels gebeurd. De rijbanen blijven onveranderd.
Gloednieuwe rotonde bij Ommen wordt aangepakt na problemen met vrachtwagens

Geen tegenvaller

Een tegenvaller noemt de provincie het niet. Er is rekening gehouden met situaties die in de praktijk anders uitpakken dan ze op de tekentafel zijn bedacht. "We kunnen aan het vrachtverkeer vragen om het rijgedrag aan te passen" zegt Beuving. "In dit geval konden we zelf ook werken aan een oplossing en dat zijn we nu aan het doen".
Ook is het volgens Beuving geen ingewikkelde aanpassing, het kost alleen wel wat tijd. Dat zit 'm in het uitharden van het nieuwe beton. Dat moet eerst een paar dagen goed drogen voordat de de randen van de rotonde afgemaakt kunnen worden.

Hinder

Het verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. De snelheid naar de rotonde is teruggebracht naar 50 kilometer per uur. Alleen de middelste rijbaan is beschikbaar. Daardoor is de afslag richt het centrum van Ommen tijdelijk afgesloten. Het verkeer met die bestemming moet omrijden. Op vrijdag 29 april zijn de werkzaamheden afgerond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.