nieuws

Leefbaar Almelo verbaast zich over kwijtschelden van gemeentelening aan Recon

Gemeente Almelo wil lening kwijt schelden
Gemeente Almelo wil lening kwijt schelden © TC Tubantia / Lenneke Lingmont
Leefbaar Almelo is verbaasd dat een lening van 272.682 euro van de gemeente Almelo aan Recon, een groothandel in kleding- en modeartikelen, mogelijk wordt kwijtgescholden. De raadsfractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
Recon heeft de gemeente verzocht de lening niet terug te hoeven betalen. Het voortbestaan van het bedrijf zou in gevaar komen als het daartoe wordt verplicht. Burgemeester en wethouders van Almelo hebben de raad voorgesteld om het bedrag oninbaar te verklaren en de lening kwijt te schelden.
Leefbaar Almelo wil weten waarom het college afziet van het innen van de lening. Volgens raadslid Bert Hümmels meet het Almelose college met twee maten. In het geval van speelparadijs Dolle Pret, dat een dwangsom van 50.000 euro plus kosten aan de gemeente moest betalen, werd ook geen uitzondering gemaakt. Het moeten betalen van een dwangsom kostte Dolle Pret de kop.
Vorig jaar oktober stelde de VVD in Almelo zich op het standpunt dat de terugvordering op Recon gehandhaafd moest blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.