nieuws

Staf Prins PEC I terecht

De staf van de Stadsprins van Zwolle is terecht. Hoogheden van carnavalsvereniging De Bultendarpers uit Gaanderen (gemeente Doetinchem) hebben de staf in hun bezit. Prins PEC I kan in ruil voor een vaatje bier, 2 flessen wijn en onderscheidingen voor de Gaanderse Prins Roy I, zijn adjudanten, de pages én de Raad van Elf, weer in het bezit komen van het kostbare bezit van carnavalsvereniging De Eileuvers.
De Bultendarpers uit Gaanderen stelt voor om de ruil op zondag 8 februari in het Duitse Kleve plaats te laten vinden. Dan zijn beide carnavalsverenigingen aanwezig bij het Prinzenfrüschoppen in de Warsteiner festzelt. 'Uiteraard weten wij als carnavalsvereniging dat een prins niet zonder zijn staf kan. Daarom willen wij deze graag teruggeven aan prins PEC I', aldus de hoogheden van c.v. De Bultendarpers.
Ruim een week geleden, op 11 januari om precies te zijn, werd de staf van Prins PEC I ontvreemd tijdens een carnavalsfeest op een partyboot in het Duitse Emmerich. De Stadsprins van Sassendonk is blij dat zijn staf, al ruim 40 jaar onderdeel van het officiële prinsentenue van c.v. De Eileuvers, terecht is. 'Ik ben zeker blij dat de staf terug is, het voelde toch een beetje als een voetballer zonder voetbal. Of ik aan de eis ga voldoen? Dat weet ik nog niet, ik ga er nog eens rustig over nadenken', aldus Prins PEC I.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.