nieuws

Excuses van transporteur uit Litouwen voor gestrande chauffeurs bij Kampen

Vrachtwagens uit Litouwen gestrand bij Kampen
Vrachtwagens uit Litouwen gestrand bij Kampen © RTV Oost
Transportbedrijf Girteka uit Litouwen biedt inwoners van Kampen en omgeving haar excuses aan voor het feit dat een aantal chauffeurs van het bedrijf is gestrand op meerdere plekken in de omgeving van Kampen. De chauffeurs kunnen volgens de transporteur even niet verder, omdat door de onzekere economische situatie in Rusland opdrachten uit dat land zijn geannuleerd.
De chauffeurs zijn vervolgens in Kampen samengekomen om nieuwe opdrachten af te wachten. Transporteur Girteka ontkent dat het verblijf van de chauffeurs in Kampen te maken heeft met financiële problemen waarin het bedrijf zou verkeren. Girteka zegt financieel gezond te zijn en benadrukt dat er van een dreigend faillissement geen sprake is.

Chauffeurs kregen hulp van Leger des Heils en voedselbank

De chauffeurs in Kampen zijn geholpen door het Leger des Heils en de voedselbank. Volgens Girteka krijgen chauffeurs onderweg genoeg geld mee voor zowel dagelijkse als onvoorziene kosten. Het bedrijf zegt dat het chauffeurs adviseert om in geval van nood ergens een slaapplek te regelen, maar benadrukt dat chauffeurs zelf mogen kiezen wat ze met hun geld doen en dat zij in voorkomende gevallen gebruik maken van hulp van de plaatselijke bevolking.
Girteka beaamt dat zij meer had moeten doen om de situatie in Kampen te voorkomen. Het bedrijf wil in de toekomst vergelijkbare situaties voorkomen. De betrokken chauffeurs hebben inmiddels opdrachten gekregen en zullen Nederland deze week verlaten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.