Nieuws

Kind overleden aan gevolgen dodelijk ongeluk N50 bij Kampen

Vrouw en kind omgekomen bij frontale aanrijding op N50 bij Kampen
Vrouw en kind omgekomen bij frontale aanrijding op N50 bij Kampen © News United / Stefan Verkerk
Een van de kinderen die afgelopen dinsdag betrokken waren bij het fatale ongeluk op de N50 bij Kampen, is overleden aan de gevolgen van dat ongeluk. Bij de frontale aanrijding kwam ook een 34-jarige vrouw om het leven, de moeder van de kinderen.
De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. Het was bekend dat er in haar auto ook twee kinderen zaten. Een van haar kinderen is later overleden aan de verwondingen.
Omdat het om een kind gaat, geeft de politie niet meer details vrij, maar uit meerdere bronnen wordt bevestigd dat het om een moeder en haar minderjarige kinderen gaat.

Frontale aanrijding

Dinsdagmiddag botste de vrouw met haar auto frontaal op een vrachtwagen. Dat gebeurde ter hoogte van het viaduct met de Buitenbroeksweg bij Kampen Zuid. Wat de oorzaak van het ongeluk is, is niet bekend.
De N50 staat al jaren bekend als 'dodenweg' onder gebruikers en in de regio. Er gebeuren veel ongelukken, maar de geplande wegaanpassingen om de weg breder en veiliger te maken zijn uitgesteld. Rijkswaterstaat zou in 2023 de aanpassingen aan de N50 hebben willen afronden, maar de Raad van State zette een streep door de werkzaamheden. De stikstofcrisis liet geen ruimte voor de geplande wegwerkzaamheden.

Transportbedrijf wil vangrail betalen

Een transporteur uit Kampen, Stoel Transport, bood dinsdag aan om dan uit eigen zak een vangrail of een andere noodoplossing te betalen. Zijn chauffeurs ervaren dagelijks hoe onveilig de N50 is. Inmiddels heeft eigenaar Gert van Dijk veel positieve reacties gehad op zijn aanbod en kreet om aandacht, verschillende collega ondernemers hebben aan Van Dijk toegezegd dat, als er bijgedragen moet worden aan veiligheid, zij ook mee willen betalen.
Een andere oplossing is volgens Stoel Transport dan per direct de snelheid te verlagen op de N50 naar 50 kilometer per uur. "Het is intens triest dat nu een gezin zo wordt geraakt. Als wegaanpassingen niet kunnen, dan maar de snelheid verlagen. Mijn collega ondernemers denken daar net zo over."

Kamervragen

Tweede Kamerlid Wybren van Haga van BVNL heeft Kamervragen gesteld over het dodelijk ongeval van afgelopen week. Het Kamerlid las dat Stoel Transport zelf wilde investeren in de veiligheid en noemt dit 'schandalig'. Ook vindt van Haga dat onder de noemer 'stikstof' nu mensen de dood worden ingejaagd en wil het kamerlid zo snel mogelijk van de minister weten waarom tot op heden niets aan de (on)veiligheid van de N50 is gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.