nieuws

Aangifte tegen voormalig ziekenhuisbestuurder MST vanwege mogelijke meineed

Aangifte tegen oud-bestuurder MST
Aangifte tegen oud-bestuurder MST © TC Tubantia / Emiel Muijderman
Tegen een voormalig bestuurder van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede is aangifte gedaan door letselschadedeskundige Yme Drost. Volgens Drost heeft de bestuurder onder ede tegenstrijdige verklaringen  afgelegd in de zaak Jansen Steur.
De bestuurder werd door de tuchtrechter in Zwolle onder ede verhoord vanwege zijn rol in de zaak rondom de oud-neuroloog. Volgens Drost heeft de man daar gezegd dat hij begin december 2003 de inspectie op de hoogte had gesteld van het medicijnmisbruik en de op non-actief stelling van Jansen Steur. Ook zou de man verklaard hebben dat hij begin 2004 een inspecteur van de inspectie voor de gezondheidszorg meerdere keren had gevraagd actie te ondernemen richting Jansen Steur.
Maar uit dossiers van de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) zou een heel ander beeld blijken, zegt Drost. Bij het Centraal Medisch Tuchtcollege in Den Haag verklaarde vorige week een inspecteur van IGZ onder ede dat de inspectie pas in maart 2004 voor het eerst op de hoogte gesteld werd over de zaak Jansen Steur.
Met de aangifte hoopt Drost dat de officier van justitie gaat bekijken of er mogelijk sprake is geweest van meineed. Drost is belangenbehartiger van een aantal oud-patiënten van Jansen Steur.
 
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.