nieuws

Tientallen blinden en slechtzienden 'voelen' laatste weekend IJsbeelden Festival Zwolle

Tientallen blinden en slechtzienden hebben dit weekend het IJsbeeldenfestival in Zwolle 'gevoeld'. De beelden mochten aangeraakt worden om zo het festival op een bijzondere manier te beleven. Met het speciale weekend werd deze editie van het evenement ook meteen afgesloten.
De beelden mochten niet alleen aangeraakt worden, bezoekers mochten er ook op en in zitten. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Na ruim anderhalve maand zit het IJsbeelden Festival er na vandaag op. Begin december werd in de hal van NedTrain, achter het station, de tentoonstelling met het thema 'World in Motion' geopend. Van sneeuw en ijs waren beelden van onder meer een trein, een spaceshuttle en de Titanic gemaakt.
Ruim 80.000 betalende bezoekers kwamen op het evenement af, een record. De organisatie had gehoopt op 100.000 betalende bezoekers, maar dat werd niet gehaald. Om dat aantal tijdens de volgende editie wel te krijgen zal de organisatie een aantal aanpassingen moeten doen, maar met een recordaantal betalende bezoekers is de organisatie meer dan tevreden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.