nieuws

SP Overijssel stelt klachten over busvervoer Syntus in Twente en Zwolle aan de orde

Klachten over busvervoer vanaf station in Zwolle
Klachten over busvervoer vanaf station in Zwolle © Flickr Creative Commons / Harry_nl
De fractie van de SP in de Provinciale Staten van Overijssel heeft schriftelijke vragen gesteld over het tekort schietende busvervoer van Syntus. Er zijn klachten van reizigers over de uitval van bussen in Twente en te korte overstaptijden in Zwolle.
De SP-fractie kreeg klachten over bussen die uitvallen op de lijnen naar de onderwijssteden Almelo, Hengelo en Enschede. Het komt ook geregeld voor dat bussen te vroeg vertrekken, waardoor reizigers die op tijd komen toch een half uur of zelfs een heel uur moeten wachten op de volgende bus. De SP wil dat het college van Gedeputeerde Staten Syntus hierop aanspreekt en –als verbetering uitblijft- eventuele sanctiemogelijkheden inzet.
In Zwolle klagen bewoners in de wijk Westenholte sinds de nieuwe dienstregeling op 14 december 2014 is ingegaan dat de overstaptijden op het station te kort zijn, ook al omdat de bus in de spits dikwijls te laat is. Een vergelijkbaar probleem speelt bij de bus naar de wijk Stadshagen. Reizigers wachten vaak een half uur door de slechte aansluiting. Ook de tijdelijke traverse op het station maakt snelle overstappen lastiger.
SP-statenlid Marianne Breedijk: "Als concessieverlener moet Overijssel Syntus aanspreken om uitvallende bussen aan te pakken en normale overstaptijden te garanderen. Wij willen ook dat de OV-chipkaartgegevens gebruikt worden om een beeld te krijgen van onredelijk lange overstaptijden. Een hoop burgers in Overijssel zijn afhankelijk van openbaar vervoer en de kosten zijn alleen maar gestegen. Dan moet je er vanuit kunnen gaan dat het vervoer ook goed geregeld is.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.