Nieuws

Keizer en Van den Brink halen topgasten naar RTV Oost voor Special TV-talkshow

Het team van Special TV
Het team van Special TV © RTV Oost
RTV Oost is een presentatie-duo rijker. Keizer en Van den Brink presenteren vanaf 7 mei een speciale talkshow, genaamd Special TV. Het presentatie-duo ontvangt elke week in hun eigen talkshow een bekende sporter met Olympische ervaring en een bekende artiest. Special TV maakt in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen, die van 10 t/m 12 juni 2022 in Overijssel zullen plaatsvinden, dé meest speciale talkshow van Overijssel en misschien wel van Nederland.
Het Special TV-team bestaat uit een 12-tal mensen met heel veel mogelijkheden, ondanks hun verstandelijke beperking. Onder het motto 'Iedereen kan niet alles' produceert en presenteert het Special TV-team de talkshow met nieuws, entertainment, weer en sport. In de eerste aflevering zijn Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam en zanger en reality-ster John de Bever te gast.
De vijf weken in aanloop naar de Special Olympics is de talkshow wekelijks op zaterdag te zien. De week voor de uitzending wordt de talkshow voorbereid; het team maakt reportages over verschillende thema's en met gasten. Deze worden als filmpje in de live-opgenomen talkshow gebruikt. De huisband is al even speciaal; The Flying Birds, een band die al 30 jaar bestaat uit muzikanten met een verstandelijke beperking. Zij spelen de hits van de artiesten die te gast zijn.
Special TV is een samenwerking tussen Zorginstelling Aveleijn, Patchanka Producties, de regionale omroep van Overijssel RTV Oost en de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen. Het programma-idee is ontwikkeld door Willie Oosterhuis. Professionele en persoonlijke begeleiding vanuit deze partners is gegarandeerd, zodat het programma in een voor het team veilige omgeving gemaakt kan worden.
Special TV zie je vanaf zaterdag 7 mei wekelijks op TV Oost om 17.30 uur. De uitzending wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.