nieuws

Frans-Nederlandse onderscheiding voor natuurkundige Universiteit Twente

Willem Vos krijgt de prijs uitgereikt
Willem Vos krijgt de prijs uitgereikt © Twitter / Albert van den Berg
Natuurkundige Willem Vos, werkzaam op de Universiteit Twente, heeft samen met de Franse natuurkundige Ludwik Leibler de Descartes-Huygensprijs ontvangen. De wetenschappers krijgen een geldbedrag van 23.000 euro voor hun onderzoek en hun bijdrage aan de samenwerking tussen Frankrijk en Nederland.
De wetenschappers zullen het geld gebruiken om een tijd als gastonderzoeker in elkaars land door te brengen. Vos is een deskundige op het gebied van nanofotonica, de interactie tussen nanomaterialen en licht. Hij is verbonden aan het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie, een onderzoeksinstituut van de Universiteit Twente waar hij is aangesteld als hoogleraar.
Dankzij de prijs kan Vos vaart zetten achter een samenwerkingsverband tussen het Institute of Nanosciences and Cryogenics (CEA/INAC/SP2M) in Grenoble en de Universiteit Twente. Leibler gaat op zijn beurt meewerken aan het onderzoeksprogramma Radboud Nanomedicine Alliance van de Radboud Universiteit, waar hij de interacties tussen cellen en zachte materialen verder wil onderzoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.