Nieuws

Overijsselse schoolkinderen gaan uit hun dak met Koningsspelen; na twee jaar kan het weer

Het kon de afgelopen twee jaar niet vanwege corona, maar vandaag mogen schoolkinderen in Overijssel weer helemaal 'los' met de Koningsspelen. En dat gebeurt dan ook. Bijna overal wordt volop gesport en gespeeld vanwege Koningsdag volgende week woensdag.
Het thema is dit jaar 'Voel je fit'. Traditiegetrouw begonnen de Koningsspelen vanmorgen met een dansje, zoals in Heino. Op veel pekken was een gezamenlijk ontbijt op school, waarna allerlei sportactiviteiten startten. Bijvoorbeeld door basisscholen uit Dalfsen die op Sportpark Gerner de Koningsspelen houden.
Schoolkinderen in Dalfsen gaan uit hun dak met Koningsspelen
Koningsspelen Sportpark Gerner Dalfsen
Koningsspelen Sportpark Gerner Dalfsen © RTV Oost/ Harro Brouwer

Evert van Benthem

In Sint Jansklooster hebben ze vandaag een bijzonder thema gekoppeld aan De Koningsspelen. De basisschoolkinderen stonden daar oog in oog met een fenomeen van wie ze alleen nog maar hebben gehoord. Dat is natuurlijk de beroemdste inwoner ooit van Sint Jansklooster, Elfstedentochtwinnaar (1985 en 1986) Evert van Benthem. De al geruime tijd in Canada woonachtige schaatser is 'even over'.
Evert van Benthem als speciale gast bij de Koningsspelen in Sint Jansklooster.
De aanwezigheid van Van Benthem is niet toevallig. Later vandaag wordt in Sint Jansklooster een kunstwerk onthuld dat herinnert aan zijn unieke prestaties op het ijs in Friesland in 1985 en een jaar later opnieuw in 1986. Voor de organisatie in Sint Jansklooster is de aanwezigheid van Evert van Benthem reden om de Koningsspelen vandaag met een 'elfsteden-sausje' te overgieten
'Elfstedenkoorts' tijdens Koningsspelen Sint Jansklooster
'Elfstedenkoorts' tijdens Koningsspelen Sint Jansklooster © RTV Oost / Jolande Verheij

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.