nieuws

FC Twente wint in Enschede derby van Heracles Almelo

FC Twente heeft vanavond de derby tegen Heracles Almelo gewonnen. Door een alerte Corona en een fraaie treffer van invaller Ould-Chikh werd het 2-0 in De Grolsch Veste.
De thuisploeg had in het begin van de wedstrijd het meeste balbezit, maar grote kansen leverde dat niet op. Mokotjo probeerde het van afstand, maar schoot te wild. Bel Hassani kreeg het eerste kansje aan de andere kant, hij stiftte echter in de handen van Stevens. Namens Twente schoot Ziyech over uit de draai en kort daarna was de grootste kans voor Engelaar. Na twee combinaties schoot hij echter op Telgenkamp. Corona was in de eerste helft echter het dichtstbij en had moeten scoren. Hij tikte de bal echter voor een leeg doel op de lat en even later was de ruststand 0-0.
De eerste grote kans van de tweede helft was voor Bjelland. Na een mooie combinatie schoot hij hard in het zijnet. Na aan schot van Bel Hassani dat naast ging was het aan de andere kant na ruim een uur wel raak. Zomer speelde verkeerd terug op Telgenkamp en Corona profiteerde door de 1-0 binnen te tikken. Aan de andere kant scoorde Te Wierik even later ook, maar deed dat met de hand en dus werd de treffer afgekeurd. Kort voor het einde besliste de 17-jarige invaller Ould-Chikh het duel. Nadat hij eerder al met een fraaie trap de lat had geraakt, was het nu wel raak met een mooi schot en hij bepaalde daarmee de eindstand op 2-0. Bijna was dat nog anders geworden, maar invaller Børven tikte de bal in de blessuretijd op de paal.

FC Twente - Heracles Almelo

1-0 Corona (62)
2-0 Ould-Chikh (88)
Arbiter: Van Sichem
Geel: -
FC Twente: Stevens, Martina, Lachman, Bengtsson (Ould-Chikh/63), Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Engelaar (Tapia/46), Corona (Børven/76), Castaignos.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer (Sibum/73), Aktaou, Bel Hassani, Bruns (Cziommer/78), Fledderus, Tannane, Avdic (Navratil/79), Linssen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.