nieuws

Strooidiensten al de weg op in Overijssel met oog op gladheid

Strooiwagens met zout de weg op
Strooiwagens met zout de weg op © TC Tubantia / Carlo ter Ellen
Strooidiensten zijn in heel Overijssel de weg opgereden vanwege de verwachte gladheid. Ze strooien vanavond preventief om wegen zo veilig mogelijk te houden.
Komende nacht wordt neerslag verwacht, die op de grond meteen bevriest. Het westen van Nederland heeft daar vanaf middernacht mee te maken. Later ontstaat er ook ijzel in oosten. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Rijkswaterstaat zegt dat er hard wordt gewerkt om de wegen begaanbaar te houden. Automobilisten wordt geadviseerd om voorzichtig te rijden. Provincie, gemeenten en politie-eenheden komen op Twitter met adviezen en waarschuwingen dat het desondanks glad kan worden.
Rijkswaterstaat zegt dat het ijs zich vaak bovenop het gestrooide zout vormt, waardoor toch een gladde weg ontstaat. Omdat er op zaterdag minder verkeer is dan op een werkdag wordt het zout ook minder goed ingereden. NOS-weerman Gerrit Hiemstra verwacht dat Oost-Nederland nog wel de hele ochtend rekening moet houden met gladde wegen en fietspaden. In veel regio's zijn voetbal- en hockeywedstrijden vanwege het weer afgelast.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.