nieuws

MEE Twente daagt staatssecretaris Van Rijn van VWS voor rechter

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS © RTV Oost / Rob Vorkink
MEE Twente, organisatie voor steun aan mensen met een beperking, daagt staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor de rechter.
De organisatie vindt dat Van Rijn zich garant moet stellen voor de kosten die het ontslag van het MEE-personeel met zich mee brengt, of het probleem op een andere manier moet oplossen. Bestuurder Kleis Pit van MEE Twente liet vandaag weten dat het kort geding vrijdag dient bij de rechtbank in Den Haag.
Door de decentralisatie van veel soorten zorg heeft MEE Twente zijn personeel moeten ontslaan. Gemeenten in Twente besloten namelijk niet deze organisatie in te huren voor zorg aan gehandicapten. In andere delen van het land is MEE wel door gemeenten ingehuurd.
De kosten, die onder meer bestaan uit wachtgeld voor personeel dat op 1 januari geen nieuw werk heeft gevonden, moeten volgens MEE Twente door het ministerie van VWS worden gedragen. MEE Twente heeft eind december de werkzaamheden gestaakt. Inmiddels is voor het personeel collectief ontslag verkregen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.