Nieuws

Expeditie Oost: Gerard (75) loopt zondag een halve Enschede Marathon

Gerard Nijhof (75) loopt zondag de halve Enschede Marathon
Gerard Nijhof (75) loopt zondag de halve Enschede Marathon © RTV Oost / Leroy Vugteveen
De Enschede Marathon bestaat dit jaar 75 jaar. Een van de lopers is óók 75 jaar, dat is namelijk Gerard Nijhof uit Enschede. Ondanks zijn leeftijd loopt hij nog als een kievit. "Het wordt goed weer en als het lichaam meezit, wordt het een mooie dag."
De eettafel van Gerard ligt bezaaid met medailles. De een is voor het uitlopen van een hele en de ander voor het voltooien van een halve marathon. "Deze bescheiden medaille is de eerste van de Enschede Marathon", wijst hij naar een kleine, donkere medaille met een rood-wit touwtje.
Op de achterkant staat in kleine cijfers '1996'. "In 1996 heette het nog de Twente Marathon en dat was mijn eerste keer dat ik meedeed. Dat was bijzonder, want voor elke loper is een eerste wedstrijd een mijlpaal. Een moment dat je altijd bijblijft", vertelt Gerard.
Het hardloopvirus kreeg grip op Gerard toen er bij zijn toenmalige werkgever Polaroid een hardloopgroep werd opgericht. "Die bestond uit zo'n veertig personen. Zo begon het voor mij. Die groep bestaat nog steeds, met acht voormalige Polaroid-medewerkers."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.