Amateurvoetbal

Excelsior'31 wint thuis van DVS'33, Staphorst onderuit bij ODIN'59

Davina scoorde voor Excelsior'31
Davina scoorde voor Excelsior'31 © Orange Pictures
Wisselende resultaten voor de Overijsselse clubs in de Derde Divisie vanmiddag. Excelsior'31 won op eigen veld, terwijl Staphorst onderuit ging bij ODIN.

Excelsior wint van DVS'33

Excelsior won in eigen huis van DVS'33. Het duel kwam traag op gang. In het eerste half uur waren er geen echte kansen te noteren en gingen de ploegen gelijk op. Toch was er bij rust een verschil in de score. Een paar minuten voor de pauze schoot Niek Davina zijn eerste van het seizoen binnen en zorgde daarmee voor de 1-0 ruststand.
Na een klein uur werd de score verdubbeld. Na een overstapje van Hielke Penterman was het Pim ten Have die voor 2-0 zorgde. Een kwartier voor het einde kwam de spanning terug doordat Ali Akla de aansluitingstreffer maakte. Het slotakkoord was voor Jasper Veltkamp. Na een mooie solo zette hij in de laatste minuut de eindstand van 3-1 op het bord.

Staphorst onderuit

Staphorst verloor ruim bij ODIN'59. Na een kwart wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Frits Kramer scoorde met een intikker. Staphorst kreeg wel enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar vond die in de eerste helft niet.
Kort na rust was het wel direct raak. Stan Haanstra schoot op aangeven van Daimen Schra alweer zijn veertiende van het seizoen binnen. Toch kwam Staphorst weer op achterstand. Een paar minuten voor het einde bezorgde Ahmed al Mahdi ODIN de 2-1 en weer iets later was het definitief beslist toen Thom de Vries de 3-1 aantekende. In blessuretijd werd het ook nog 4-1 door de tweede van Al Mahdi.