nieuws

PEC Zwolle pakt punt tegen AZ

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met AZ. In het eigen stadion werd het 1-1. Beide treffers werden al binnen een kwartier gescoord.
Binnen vijf minuten was het al raak voor AZ. Na een afgeslagen corner kon Nemanja Gudelj de bal oppikken. De middenvelder schudde Aleksandar Bjelica af en schoot van buiten het zestienmetergebied fraai raak, 0-1. PEC Zwolle was nog niet scherp na de openingstreffer. Al snel kreeg AZ de kans op 0-2, maar Muamer Tankovic tikte net naast. Zwolle kreeg daarna meer grip op het duel en werd zelf ook gevaarlijk.
Na een kwartier spelen was de thuisploeg ook trefzeker. Jody Lukoki ontsnapte en schoof de bal door de benen van Esteban, 1-1. PEC Zwolle hield het overwicht, maar in de eerste helft werd niet meer gescoord. Scheidsrechter Pieter Vink had de bal nog op de stip kunnen leggen, nadat Mattias Johansson hands maakte in het strafschopgebied. De arbiter spaarde AZ echter, omdat hij geen opzet zag bij de Zweed.
Meteen na rust kreeg AZ een enorme mogelijkheid. Aron Jóhansson dook na een fraaie actie op voor Warner Hahn, maar de spits van AZ wilde het te mooi afronden en faalde daardoor. Aan de andere kant was Ben Rienstra dicht bij de 2-1. Het schot van de middenvelder ging net over het doel van Esteban. In een gelijkopgaande tweede helft kregen beide teams mogelijkheden. Bart van Hintum was in de extra tijd nog dicht bij de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer in Zwolle. PEC Zwolle blijft daardoor vierde in de eredivisie.
PEC Zwolle - AZ 1-1 (1-1)
0-1 Gudelj (5)
1-1 Lukoki (15)
Arbiter: Vink
Geel: Gudelj, Gouweleeuw, Ortíz (AZ)
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam, Bjelica, Van Hintum, Rienstra, Brama, Drost, Lukoki, Nijland (Becker/69), Thomas.
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen, Henriksen, Ortíz, Dos Santos (Haye/69), Gudelj, Jóhannsson (Hupperts/77), Tankovic.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.