Nieuws

Zwembad De Tippe in Heino 50 jaar

Synchroon Zwemmen Raalte
Synchroon Zwemmen Raalte © Jauke Boerdan
Zwembad De Tippe viert feest, want het openluchtbad bestaat vijftig jaar. Maar door de hoge gasprijzen maakt Henry Bronkhorst van Sportbedrijf Raalte zich wel enigszins zorgen.
"Gelukkig hebben wij nog twee jaar een contract met de energiemaatschappij, maar wij kijken wel naar hoe andere zwembaden omgaan met deze enorme uitgaven. De gemeente heeft hier geïnvesteerd in een doek dat over het bad heen kan en dat houdt de warmte redelijk goed vast. Een investering van zo'n 100.000 euro, maar we zien nu al verschil in energieverbruik." Vandaag is Bronkhorst in een feeststemming.
Zwembad De Tippe bestaat 50 jaar
Een buitenluchtzwembad kan eigenlijk alleen als er gewerkt wordt met vrijwilligers. "Hier zijn een paar mensen in dienst, die voornamelijk voor de veiligheid en organisatie zorgen. De rest zijn vrijwilligers die willen dat dit bad blijft bestaan. Er is ook geen andere mogelijkheid volgens Bronkhorst. "In veel andere plaatsen zijn de buitenbaden verdwenen. Terwijl iedereen van onze generatie weet hoe lekker het was dat je de hele zomer naar het zwembad kon."
Ondertussen maken de jonge meiden van het synchroon zwemmen Raalte zich klaar om in het diepe zwembad een show weg te geven. Eén van de dames voelt met haar tenen hoe koud het is. "Lauw," zegt ze vol overtuiging. Maar als de meiden later na hun uitvoering uit het water komen, staan ze allemaal te rillen. Toch wel koud.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.