nieuws

Aangepaste bus voor invalide dochter gestolen in Almelo, gezin flink gedupeerd

Een gezin in de wijk Windmolenbroek in Almelo is zwaar gedupeerd door de diefstal van hun busje. Het busje was helemaal aangepast voor de 18-jarige dochter. Ze is gehandicapt.
Het busje stond geparkeerd voor het huis aan de Fuut in Almelo en is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. De bewoners waren toen gewoon thuis en hebben niks gehoord. "Ik heb een slecht weekend", zegt de moeder. "De bus had emotioneel heel veel waarde. In 2006 hebben we de bus voor 15.000 euro gekocht. Daarna moest die helemaal aangepast worden. Sponsors hebben daarvoor de andere 15.000 euro betaald."

Oproepen op Facebook

Het gezin kan nu niet meer zelf met hun gehandicapte dochter op pad. De jonge vrouw zit in een speciale rolstoel en mag alleen zittend vervoerd worden. Dat kan niet in een andere auto. Het gezin heeft aangifte gedaan bij de politie.
Op Facebook hebben familieleden oproepen gedaan om het busje weer terug te vinden. De oproepen worden veel gedeeld. Het gezin heeft weinig hoop. "In dezelfde week is ook al een busje bij het winkelcentrum gestolen. Het zal wel op bestelling zijn. En ze zijn zo de grens over. Alleen hebben de dieven niet ver kunnen komen, want de tank was nagenoeg leeg. Het rode lampje brandde al."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.