nieuws

Spaaractie Lionsclub Raalte levert bijna 4.500 pakken koffie op voor voedselbank Raalte

Spaarpunten leveren koffie op voor voedselbank
Spaarpunten leveren koffie op voor voedselbank © Flickr/24oranges.nl
De inzamelactie van de Lionsclub Raalte, die in december spaarpunten inzamelde voor de voedselbank Raalte en omgeving, heeft bijna 4.500 pakken koffie opgeleverd.
Inwoners van Raalte en de buurtdorpen leverden 2,2 miljoen Douwe Egberts spaarpunten in tijdens de actie. Die punten zijn, samen met bijna 57 miljoen punten die in de rest van Nederland door Lionsclubs zijn ingezameld, gisteren ingeleverd bij de koffiebrander. Die stelde 120.000 pakken koffie beschikbaar, waarvan bijna 4.500 voor de voedselbank Raalte.
De voedselbank is blij met de pakken koffie. "De koffie is duur, terwijl klanten van de voedselbank amper budget hebben", aldus voorzitter Rouwenhof. "In het voedselpakket is een pak koffie een welkome aanvulling. Dankzij de hoge opbrengst kunnen we dit jaar met regelmaat er een pak koffie bij doen."
Initiatiefnemer Kamping van de Raalter Lions is blij met de hulp van inwoners uit de omgeving. "Iedereen knipt de punten uit de DE-verpakkingen en legt ze in een laatje om ze vervolgens voor jaren te laten liggen. Er zaten zelfs bonnen van verpakkingen uit de jaren ’70 tussen. Nu hebben de punten een goede bestemming gekregen. We waarderen het zeer dat iedereen massaal heeft meegedaan aan onze actie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.