nieuws

Go Ahead Eagles pakt in eigen huis drie belangrijke punten tegen ADO Den Haag

Go Ahead Eagles heeft in de eigen Adelaarshorst belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De Deventenaren waren met 1-0 te sterk voor ADO Den Haag.
Bij Go Ahead Eagles had trainer Foeke Booy direct een basisplaats voor Wesley Verhoek, de buitenspeler werd eerder deze week voor een half seizoen gehuurd van Feyenoord. Het begin was aftastend voor beide ploegen, Go Ahead had het meeste balbezit en ADO probeerde vanuit de counter gevaar te stichten. In het eerste half uur hadden beide doelmannen weinig tot niets te doen. Alleen Kolder had een klein kansje maar zijn schot ging naast het doel van Hansen. Nadat Kramer oog in oog met doelman Van der Hart faalde, leidde op slag van rust een doorbraak aan de andere kant wel tot succes. Verhoek glipte door de defensie van ADO en in het strafschopgebied kreeg de op de grond liggende Wormgoor de bal tegen de hand. Arbiter Janssen was onverbiddelijk want de bal ging op de stip en Wormgoor mocht met rood vertrekken. Van der Linden bleef koel en schoot laag binnen, 1-0.
Met een man meer ging de thuisploeg in de tweede helft op zoek naar de bevrijdende treffer en kreeg daar ook kansen voor. Kolder had tot drie keer toe de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar de aanvaller had het vizier niet op scherp. Even later trachtte Türüc een duit in het zakje te doen maar zijn schot vanaf randje zestien ging rakelings naast. ADO probeerde het wel maar wist nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van Van der Hart. Het bleef uiteindelijk 1-0 en zo pakt Go Ahead Eagles drie belangrijke punten.

Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 1-0

1-0 Van der Linden (43/strafschop)
Arbiter: Janssen
Geel: Malone, Duits
Rood: Wormgoor (ADO Den Haag/41)
Go Ahead Eagles: Van der Hart, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor (Rijsdijk/81), Lambooij, Duits, Verhoek (Lewis/74), Kolder (Schalk/90+2), Türüc.
ADO Den Haag: Hansen, Zuiverloon (Houtkoop/77), Derijck, Wormgoor, Meijers, Malone, Jansen (Schet/77), Bakker, Alberg (Ebuehi/65), Kramer, Van Duinen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.