nieuws

Kinderen azc Besthmenerberg Ommen krijgen eindelijk onderwijs

De 25 kinderen van asielzoekerscentrum (azc) Besthmenerberg in Ommen hebben vandaag eindelijk hun eerste schooldag. Ze krijgen les op basisschool De Dennenkamp in Ommen.
Openbaar Onderwijs Zwolle en omstreken wilde niet langer wachten op de goedkeuring voor de financiering vanuit het ministerie van Onderwijs. Doordat de financiering niet rond was, kon er geen les worden gegeven. De kinderen zitten al vanaf oktober in de opvang in Ommen. Ze kregen pas sinds kort onderwijs van bevoegde vrijwilligers. De basisschool in Ommen stelt nu het lokaal en de leermiddelen ter beschikking. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) financiert de twee mensen die de groep les geven.
Het gaat om onderwijs voor de komende acht weken. De asielzoekersopvang in Ommen zal per 1 april sluiten. Voor de leerplichtige kinderen op de Besthmenerberg, die naar het voortgezet onderwijs moeten, is nog geen oplossing gevonden. De jongste kinderen blijven op het tijdelijke schooltje op het park. Zij krijgen les van een bevoegde vrijwilliger. Het schoolbestuur en de gemeente Ommen hebben het ministerie van Onderwijs opgeroepen om snel over de brug te komen met de financiering.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.