nieuws

Beste platenverkoper van Nederland werkt veertig jaar bij PopEye

De beste platenzaak van Nederland is PopEye in Hengelo. Eigenaar Johan Dollekamp viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum. Popeye werd door bezoekers van de website platendraaier.nl gekozen als beste platenwinkel, omdat eigenaar Johan alles voor zijn klanten overheeft.
Terwijl veel platenzaken de deuren sluiten, is PopEye populair. "Ik ken mijn klanten en weet van welke muziekstijl ze houden. Als ik iets nieuws heb in dat genre laat ik het direct weten. Dat waarderen ze. Daarom blijven ze komen".

Altijd wat nieuws

De sporadische bezoeker snuffelt tussen de lp's en cd's en denkt te weten wat hij zoekt, maar kan het niet vinden. Teleurgesteld komt hij bij Dollekamp aan de balie. Dit had hij niet verwacht van de beste platenzaak van Nederland. "Maar dan zet ik iets op wat ze niet kennen, en wel mooi vinden. Na een praatje en wat luisteren naar nieuwe muziek gaan ze met een lijst artiesten en hopelijk een gekochte cd naar huis."

Muziek en kunst

De kleine, chaotische zaak van Dollekamp staat overvol, maar toch heeft hij niet alles in huis. "Dan bestel ik het en krijgt de koper een handgemaakte tegoedbon. Ik deed als jonge man de kunstacademie, totdat ik de kans kreeg deze muziekzaak over te nemen. En zo kan ik toch mijn kunsten nog uiten."
De tekening wordt gemaakt op karton en is een prachtig cadeau voor de ontvanger. "Sommige klanten hebben meer dan dertig van deze tekeningen in hun huis hangen." Ook platenhoezen en visitekaartjes tekent hij tussen de bedrijven door. "Eén van mijn vaste klanten heeft net een kleine gekregen. Hij is gek op motorrijden. Dus heb ik voor hem een geboortekaartje gemaakt", vertelt Dollekamp vol trots.

Opvolgers genoeg

Angst dat hij zijn zaak moet sluiten heeft hij niet. "Ik zit hier nog wel even! En er zijn al meerdere mensen die mijn zaak willen overnemen. Maar de komende tien jaar ben ik nog gewoon hier te vinden. Net als de afgelopen veertig jaar", grijnst hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.