nieuws

NS: extra lange treinen op zaterdagochtend van Enschede naar Randstad

Extra lange treinen van Enschede naar Randstad
Extra lange treinen van Enschede naar Randstad © Flickr Creative Commons / Koen Brouwer
Met ingang van 7 februari gaan op zaterdagochtend extra lange treinen rijden van Enschede naar de Randstad. Dat heeft de NS laten weten.
Het gaat om de treinen van 8.16, 9.16 en 10.16 uur naar Schiphol en de treinen van 8.45, 9.45 en 10.45 uur naar Den Haag. De NS heeft geconstateerd dat een aantal intercity’s, waaronder de intercity vanuit Enschede naar Amersfoort en verder, op zaterdagochtend extra druk is. Dat komt doordat steeds meer mensen voor de trein kiezen als ze een dag of weekend op pad gaan.

Op basis van de reizigersaantallen van de afgelopen maanden verwacht de NS met deze extra inzet de reizigers
vanuit Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer en Apeldoorn voldoende capaciteit te bieden. Ook vanuit Leeuwarden,
Nijmegen, Groningen en Limburg gaat NS op zaterdag extra lange treinen inzetten. In totaal levert dit jaarlijks 165.000 extra plaatsen op.

Positieve reacties

De Twentse wethouders Van Agteren (Enschede), Ten Seldam (Almelo) en Bron (Hengelo) reageren positief op de verlenging van de treinen: “Wij hechten aan een goede verbinding met de Randstad, in snelheid, frequentie en zeker ook in comfort. Wij zijn blij dat reizigers door de verlenging van de treinen met meer comfort naar de Randstad kunnen reizen. Dit is een belangrijke impuls voor het toerisme en de economie in de regio."
Ook de regionale consumentenorganisaties verenigd in het ROCOV zijn blij met deze uitbreiding. Ben Mouw geeft aan dat de ”NS adequaat inspeelt op de wensen van vele reizigers en maak de slogan “Ha fijn, met de trein” waar.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.