nieuws

Klokgelui Oldenzaal kwam door nieuw systeem; nu is klok stil, maar licht in kerk is ook uit

Een nieuw besturingssysteem voor de grote klok in de Plechelmustoren is de boosdoener waardoor veel inwoners vannacht niet konden slapen door urenlang klokgelui.
Dat meldt de gemeente Oldenzaal op de website. Het is nog een raadsel waarom het nieuwe besturingssysteem om middernacht de klok spontaan liet luiden. Het systeem werd afgelopen donderdag geplaatst om het oude te vervangen. Volgens de gemeente is er zorgvuldig getest en was er tot vannacht niets aan de hand met het systeem. 
Van middernacht tot ongeveer 02.00 uur lag een deel van Oldenzaal wakker door de klok. Die werd uiteindelijk het zwijgen opgelegd door in de meterkast een stroomknop om te zetten. Een opgetrommelde piketmedewerker van de gemeente Oldenzaal en een basiliekwachter hebben het probleem daarmee voorlopig verholpen. Bijkomend gevolg is dat de kerk voorlopig zonder licht zit. Vanavond komt een beiaardier onderzoeken waar het probleem vandaan komt. Wethouder Molema zegt dat de verstoring van de nachtrust 'erg vervelend' was en dat de gemeente er vanuit gaat dat iedereen in de binnenstad van Oldenzaal vannacht 'weer rustig kan gaan slapen'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.